Angan-angan Vs. Impian

"Alaaaa. Kau ni berangan ja lebih"

Okay, benda ni simple-Sebenarnya bagi aku benda tu lebih kepada impian. Dalam hidup ni kadang-kadang kita perlukan something sebagai pemangkin kepada kejayaan. Kalau belajar chemistry pun memang ada mangkin (catalyst) kan supaya benda tu cepat ber-reaction hahaha. Biar orang kata kau bermimpi kelangit, peduli apa orang mau judge. Bukannya kau buat benda jahat pun. So in the future, kalau impian tu tidak menjadi, it's okay. Asalkan matlamat yang lebih besar kau sudah tercapai. Sebab impian yg satu tu bagaikan impian-bermotivasi untuk membina empayar kehidupan yg lebih baik. Macam sifat catalyst juga yg tidak berubah secara kimia dengantindak balas yang berlaku, maka ia boleh digunakan berulang kali. So impian dulu tu kau boleh pasang balik in other ways. Tapi apa yg penting dalam hidup ni, apa ja kau buat kena bermotifkan; lillahi taala. Bukan nak bajet alim haha, tapi inilah hakikat. Kau belajar bersungguh mana pun kalau niat tak betul, memang totally lost, kan :) ?

#katakatasemangat

#peduliapaorangkata
#strivingforgoodgrades

No comments:

Post a Comment

Pengkritik :p