No matter how hard you try to be good or even better person, they will never realised and understand what you're doing and what you've been through to change yourself for THEM.

Don't Lose Hope

Salam.

Setelah sekian lama tak bersua, finally terbuka juga hati aku untuk update blog ni-- Syukur kehadrat Illahi.

Okay, lately i feel down. Aku rasa bukan aku sorang ja, tapi mungkin sahabat-sahabat di luar sana pun mengalami perasaan yg sama. Yaa....perasaan yang sukar dibendung for god's sake- won't lie!
Tapi itulah kitaran kehidupan, bukan semua perkara berlaku berlatarkan keindahan. Sometimes, kau kena hadap pahitnya kehidupan juga. I think this is it what we called the Treasure of Life. Banyak rahsia kehidupan yang kita belum kenal dan lalui lagi.
Dengan meyusuri segala liku-liku kehidupan baik yang manis, pahit, masam mahupun masin sekalipun; Don't ever lose hope-- because throughout the life's cycle that you've been facing, it is what makes you who you are today.
Yes, we are getting stronger than ever. No one can break us. A little more time, we'll be encountering the sweet beginning of life, and....

CONGRATULATIONS, MY FRIEND!
You are now crossing the threshold of new phase of life :'')))! Stay strong, keep moving forward, head up and move on!

Angan-angan Vs. Impian

"Alaaaa. Kau ni berangan ja lebih"

Okay, benda ni simple-Sebenarnya bagi aku benda tu lebih kepada impian. Dalam hidup ni kadang-kadang kita perlukan something sebagai pemangkin kepada kejayaan. Kalau belajar chemistry pun memang ada mangkin (catalyst) kan supaya benda tu cepat ber-reaction hahaha. Biar orang kata kau bermimpi kelangit, peduli apa orang mau judge. Bukannya kau buat benda jahat pun. So in the future, kalau impian tu tidak menjadi, it's okay. Asalkan matlamat yang lebih besar kau sudah tercapai. Sebab impian yg satu tu bagaikan impian-bermotivasi untuk membina empayar kehidupan yg lebih baik. Macam sifat catalyst juga yg tidak berubah secara kimia dengantindak balas yang berlaku, maka ia boleh digunakan berulang kali. So impian dulu tu kau boleh pasang balik in other ways. Tapi apa yg penting dalam hidup ni, apa ja kau buat kena bermotifkan; lillahi taala. Bukan nak bajet alim haha, tapi inilah hakikat. Kau belajar bersungguh mana pun kalau niat tak betul, memang totally lost, kan :) ?

#katakatasemangat

#peduliapaorangkata
#strivingforgoodgrades